MŰTRÁGYASZÓRÁS SZAKSZERŰEN ÉS HATÉKONYAN

A vetett növények növekedési stádiumának megfelelően alkalmazunk, valamint juttatjuk ki a termőföldekre a megfelelő tápanyagot, ami lehet:

  • ALAP műtrágyázás
  • STARTER, másnéven INDÍTÓ műtrágyázás
  • FEJTRÁGYÁZÁS
  • KIEGÉSZÍTŐ műtrágyázás

A sűrű sortávolságú vetemények, valamint az ALAP–, STARTER– ÉS FEJTRÁGYÁZÁS esetében röpítőtárcsásműtrágyaszóró gépeket alkalmazunk. Ezzel ellentétben a széles sortávúak esetében – mint például a kukorica, napraforgó vagy a cukorrépa – a soronkénti kiadagoló szerkezetek; a cellás–kerekes; illetve a szemenként-vető gépek műtrágyatartályai a legalkalmasabbak műtrágyázásra.

 

Az újabban népszerű mikrogranulátum-szerű INDÍTÓ műtrágyaszórást, az előzőekhez hasonló, csak kisebb méretű gépekkel végezzük el. Ezek a műtrágya típusok a legjobban a gyökérzet kialakulásának kezdetén tudják kifejteni hatásukat, ezért közvetlenül a magágyba juttathatjuk.

Természetesen – az ügyfél igényeinek és a növény növekedési stádiumának megfelelően – bármilyen technológiával el tudjuk végezni a műtrágyaszóráshoz tartozó feladatokat.

Ha felmerült Önben bármilyen kérdés vagy szeretné, ha a termőföldje a megfelelő gondozást kapja, keressen fel minket bizalommal!

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Új mező

1 + 3 =